waarom advies?
Met alle ontwikkelingen die er gaande zijn binnen zorg en welzijn is het zeer voorstelbaar dat niet altijd duidelijk is wat nu de beste strategie is om hier succesvol mee om te gaan. Wat de antwoorden zijn die passen bij de nieuwe realiteit. Dan kan insento ingeschakeld worden om mee te kijken, mee te denken, mee te werken om in gezamenlijkheid te komen tot antwoorden die aansluiten bij de ontwikkelingen van vandaag en bij die van morgen. Antwoorden die recht doen aan mens en organisatie.

 

interim management
Tijdelijk ondersteuning van een deskundig en ervaren manager die in relatief korte tijd rust kan brengen en waarde toevoegt. Of het nu gaat om ‘korte tijd op de winkel passen’ of om het implementeren van veranderingen, wij helpen de organisatie verder.

 

1 op 1 sparren voor leiders
Heeft u behoefte aan een sparringpartner die weet wat er leeft in zorg en dienstverlening en wat dit vraagt van een leidinggevende?  Dan kunt u een beroep doen op insento.

Waarom en wanneer zou u hiervoor kiezen? Stelt u zich het volgende eens voor:

  • Je wilt dat jij en je team optimale resultaten behalen die bijdragen aan geweldige en gezonde zorg-en dienstverlening. Dat jullie aansluiten op thema’s als zelfsturing, veerkracht, eigen kracht. Je ervaart dat dit nog niet zo makkelijk is, dat dit proces stagneert en je hebt geen idee waar dit door komt en/of hoe je dit kunt doorbreken;
  • je ziet jezelf regelmatig geconfronteerd met diverse interne- en externe belangen, met een hoge werk- en regeldruk.
    Je voelt je verantwoordelijk en je eerste neiging is dan ook om zaken zelf op te lossen, terwijl je tegelijkertijd weet dat het beter werkt om los te laten. Dat vraagt leiding geven vanuit vertrouwen.
    Dat vraagt van jou dat je jouw plek inneemt als leider, met de focus op de toekomst waarbij je helder bent in wat je wilt, wat de kaders zijn en je tegelijkertijd mensen ruimte biedt, inspireert en faciliteert om bij te dragen aan het beoogde resultaat. Maar hoe doe je dat?

Dit zijn slechts 2 voorbeelden van vragen en situaties waarbij het prettig en zinvol is om een pas op de plaats te maken. Zo zijn er meer voorbeelden en vragen waarbij dit helpend is. Letterlijk tijd en ruimte nemen om te sparren, te delen en voeding te krijgen van iemand met kennis en ervaring. Om van daaruit de volgende stap te kunnen zetten: jij en je team. Als dat is waar je behoefte aan hebt, dan is sparren voor leiders iets voor jou!

 

teamondersteuning
Alle ontwikkelen die er gaande zijn veroorzaken beweging, hebben effect op hun omgeving. Dus ook op teams. Teams die van samenstelling veranderen, teams waar een groot beroep wordt gedaan op andere competenties en vaardigheden zoals zelfsturing, samenwerken en ondernemerschap. Soms ook is het niet altijd zo duidelijk wat er precies nodig is om een team goed te laten functioneren. insento kan dan helpen.
We onderzoeken waar het team staat, waar belemmeringen zitten om de volgende stap te zetten. Aan de hand van deze waarneming brengen we verslag uit en geven we advies over wat er nodig is en hoe dit eruit kan zien. Dit kan bijvoorbeeld zijn het inzetten van training, workshop, coaching. Hoe het traject er ook uitziet, het is altijd maatwerk.

 

Wilt u meer weten hoe je met meer succesvol leiding kunt geven aan veranderingsprocessen? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek waarin we onderzoeken wat er nodig is en wat wij voor u kunnen betekenen.

wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

neem vrijblijvend contact met ons op!